SE 30'ERNES GRØNLAND
Kom og se et udvalg af Jette Bangs smukke kortfilm fra hverdagen i 30'ernes Grønland.
Dette vil ske i til arrangementet Ileqquvut – Inuit Traditions i Katuaqs Lillesal på mandag, den 16. september 2019, kl. 19-21. Optagelserne er uden lyd, men de levende billeder giver et unikt indblik i Grønlands historie, kultur og udvikling. Se f.eks. hvordan man dengang samlede æg i stejle fuglefjelde med hjemmelavede udstyr, hvordan skolevæsnet fungerede, hvordan arbejdet var i forskellige miner og meget mere om livet i Grønland i 30’erne.
Kortfilmene kommer fra Arktisk Instituts arkiv og arrangementet laves i samarbejde med nationalmuseet.
Arrangementet er åbent for alle og der vil være kaffe og te til publikum.

OM JETTE BANG
Fotograf, instruktør, etnograf. Født 4. februar 1914- død 16. februar 1964.

Jette Bang voksede op og boede hele sit liv på Christianshavn i København. Her fulgte hun bådene til Grønland fra Grønlands Handels Plads og Trangraven, og det blev bestemmende for hendes liv. Hun blev nysproglig student i 1932 og tog filosofikum på universitetet. Derefter gik hun tre år i lære som fotograf ved reklamefotobureauet Jonals Co, hvor hun var færdiguddannet i 1935.

Som nyuddannet fotograf og kun 22 år gammel gik hun til Grønlands Styrelsen med en plan om at gennemfotografere de grønlandske bopladser. Hun fik ingen penge ud af dem, men dog en tilladelse til at tage af sted for egen regning. I 1936 rejste hun til Grønland i otte måneder, hvor hun dokumenterede grønlændernes gamle fangerkultur, inden den forsvandt. Hun kom hjem med 400 fotos, som blev udstillet på Kunstindustrimuseet.

I 1937 rejste hun til Grønland igen og optog på denne tur sine første filmsekvenser - herfra kommer aftenens underholdning. Filmene varer mellem 5 og 10 min.

Gratis Entré
16. September 2019 
I Katuaqs lillesal

Indlæser ...

Nyhedsbrev og Notifikationer

Indtast email, vi sender email med instruktioner