Datoer

Hvor: Foyer
Dato:
Køb
Hvor: Foyer
Dato:
Køb
Hvor: Hans Lynge Sal
Dato:
Køb

Fredag den 28. september: Musik til enhver smag

Denne aften har en aldersgrænse på 18 år, og Tuborg serverer en øl til de første 100 gæster.

Nick Ørbæk
Nick Ørbæk udgav sit debutalbum i februar måned indeholdende flere hits. Han har med vilje kun spillet én releasekoncert i år og har ventet til årets Akisuanerit Festival. Nick er en ung mand med sans for fængende melodier og han blev sidste år nomineret til årets Koda Awards. Kan man lide Nick Ørbæks CD, skal man se ham live for det er der, han er bedst. Han har et professionelt band og de leverer. Det er med god grund at Nick er blevet valgt til at åbne årets Akisuanerit Festival. Nick har lovet os alle en overraskelse – gå ikke glip af det!

Rasmus Lyberth
Rasmus Lyberth kender vi alle. Han er en af de få kunstnere som på modersmålet kan nå ud over landets grænser. Akisuanerit har 10 års jubilæum i år, og derfor fandt festivalen det passende at tage Rasmus med nu, da han var med til den første arrangerede festival tilbage i 2008. Rasmus er et talent uden lige, og med sit band kommer han og fyrer den af i foyeren med sine elskede sange. Kender man ham ret bliver det ikke bare underholdende men yderst energisk. Man kan også opleve Rasmus alene inde i Hans Lynge-salen om søndagen.

Paninnguaq Jensen
Paninnguaq Jensen udgav for flere år siden et debutalbum, som blev fuldstændig udsolgt. I slutningen af sidste år udgav hun et nyt album, som har lavet musikhistorie: Paninnguaqs sange er de mest ønskede i KNRs historie. Pladeselskabet Atlantic Music måtte på under to måneder genoptrykke hendes album pga. den store efterspørgsel, og det er et sjældent syn i nutidens musikbranche. Hendes unikke stemme har ramt Grønland med storm. De glade melodier og rørende ballader er grunden til hendes popularitet. Paninnguaq Jensen er uden tvivl et navn man ikke skal gå glip af.

Mads Grønvold / ULLORISSAT
Mads Grønvold og Ullorissat giver sjældent koncert i Nuuk. Han står, sammen med sit band, for nogle af Grønlands største ørehængere, bl.a. Itsilitaa, som vi alle kender fra radioen. Sussat har også genindspillet sangen, så det er helt sikkert et hit. Mads Grønvold har skrevet mange sange, som er faldet i god jord hos den grønlandske befolkning, og med Ullorissat har han turneret on and off på kysten med stor succes. Det er et festligt band fra Qasigiannguit. Mads Grønvold kommer til at afslutte fredagens festivalprogram.

Lørdag den 29. september: Rock Night

Denne aften har en aldersgrænse på 18 år, og Tuborg serverer en øl til de første 100 gæster.

Sound of The Damned
Sound of The Damned – navnet siger næsten sig selv. Det er brutal dødsmetal. Sidste år vandt bandet byens musikkonkurrence og blev fløjet til Aalborg for at optræde. Bandet spiller energisk rock i den tunge ende og musikernes talent er ikke til at tage fejl af. Et eminent band som fortjener at komme på plakaten på sådan en aften. De åbner scenen til dette rockbrag af en aften hvor D-A-D og Dizzy Mizz Lizzy efterfølgende optræder.

D-A-D
D-A-D er sammen med Dizzy Mizz Lizzy et af de største navne i Danmarks musikhistorie. Bandet står for et hav af kendte sange. De har i deres karriere turneret Danmark tyndt og har desuden spillet en masse koncerter rundt omkring i verden. Det er over 10 år siden D-A-D sidst optrådte i Nuuk. Bandet har udgivet 11 studio albums og er et af de få bands som har bevaret deres popularitet fra starten. Bandet leverer altid og er kendt for deres fede sceneshows. Det er vist ikke nogen hemmelighed at bandet har et hav af fans heroppe i Grønland som glæder sig til deres show.

Dizzy Mizz Lizzy
Dizzy Mizz Lizzy er sammen med D-A-D et af de største navne i Danmarks musikhistorie. Dette slog de fast efter deres store comeback efter mange års dvale. Denne gang kommer bandet til Nuuk efter at have udgivet nyt materiale. Deres velkendte sange vil nok altid være på sætlisterne, men det bliver også en fornøjelse at høre Dizzy Mizz Lizzy give den gas med nogle af deres nye sange. Bandet har lavet rekord i Danmark med publikumsantal og turnerer jævnligt i Japan. Dizzy Mizz Lizzy var på plakaten tilbage i 2015 og står for festivalhistoriens fedeste koncert i både performance og lyd, så festivalens komité så det næsten som en selvfølge, at få bandet op til festivalens 10 års jubilæum. Det bliver et rockbrag når bandet slutter lørdagen af efter D-A-D’s optræden.

Søndag 30. september: En intim oplevelse

Denne aften er tilladt for alle og har ingen aldersgrænse. Det bliver en akustiskpræget aften.

Rasmus Lyberth
Rasmus Lyberth kan noget helt specielt, når han står på scenen. På denne aften vil man kunne opleve ham helt intimt i Hans Lynge Salen. Mange vil mene, at det er her Rasmus er bedst. Festivalen synes at han kan det hele og giver derfor både plads til ham i foyeren om fredagen og i Hans Lynge-salen om søndagen.

Tiu
Tiu, som er et nyere navn, udgav sidste år et smukt debutalbum i den akustiske genre. Sangerinden Pernille synger som ingen anden og sammen med guitaristen Ivik er det her, man oplever dem bedst – i en sal med siddende lyttende publikum. Debutalbummet fik topanmeldelser og Pernilles unikke stemme blev rost til skyerne.

Tim Christensen
Tim Christensen har efterhånden gæstet festivalen et par gange, både med hans solo og en enkelt gang med Dizzy Mizz Lizzy. Han kommer også forbi Hans Lynge Salen om søndagen. Søndag aften bliver afslutning på 10 gode år der har været med festivalen og det skal fejres med manér.

OBS: Billetterne kan ikke refunderes