Datoer

Hvor: Foyer
Dato:
Køb
Hvor: Foyer
Dato:
Køb
Hvor: Hans Lynge Sal
Dato:
Køb

AKISUANERIT FESTIVAL 2019
Oktober 4. - 6. 

Arrangeret af Atlantic Music i samarbejde med Katuaq
Festivalens hovedsponsor: Tuborg.

Festivalens øvrige sponsorer & samarbejdspartnere: Nønne, Air Greenland, Sømandshjemmet Nuuk, Bones, Ulo Rengøring, Salon Puk, Nuuk Water Taxi & Pisiffik.

Konferencér: Angajó L. Sandgreen

Fredag 4. oktober
Kl. 21.00 - 02.30
Entré: 350,-
v. Døren: 400,-
Alder: 18+
Katuaqs foyer

Miké Thomsen
(Special guest)
Ulf Fleischer/Paarisa Band
Zikaza
Enok Poulsen m. Band

Lørdag 5. oktober
Kl.
21.00 - 02.30
Entré: 350,-
v. Døren: 400,-
Alder: 18+
Katuaqs foyer

Adam & Kimmernaq
(Special guest)
Nanook
Julie

Søndag 6. oktober
Kl. 20.00 - 21.00
Entré: 200,-
Hans Lynge Sal

Miké Thomsen
Rasmus Lyberth

Billetter kan ikke refunderes.

ANGAJO L. SANDGREEN
Angajó er mere eller mindre blevet festivalens faste inventar. Han vil igen være årets konferencier, hvor han vil stå for underholdning i pauserne samt sørge for, at programmet kører som det skal. Han har i de sidste flere år været med til at mangfoldiggøre festivalen samt stået for nogle af de mest mindeværdige inputs igennem årene. Det bliver spændende at se, hvad han finder på i år.

MIKE THOMSEN
Miké Thomsen er en af de få multikunstnere vi har i Grønland og han en af landets kulturelle skatte. Han er skuespiller i film og teater, og på musikscenen er han yderst velkendt med både egne sange og coversange. Miké Thomsen åbner årets Akisuanerit Festival med sin akustiske guitar, inden en af årets special guestskommer op og giver en sang. Om søndagen i Hans Lynge-salen, hvor han spiller op til selveste Rasmus Lyberth, vil den mere åndelige side af Miké Thomsen komme til syne, så vær forberedt på en oplevelse lige fra trommedans til de mest psykedeliske guitar- og vokal-effekter til denne kommende unikke performance.

RASMUS LYBERTH
Rasmus Lyberth er en af Grønlands største kunstnere og hans stemme er som ingen andens. Han er kendt for sine meget intense og nærværende koncerter, og han forlader aldrig en scene uden at yde sit bedste.Han var med på programmet sidste år, og pga. den store efterspørgsel der har været, har festivalen besluttet at få ham med igen. Samtidig er han også i gang med nyt album, så mon ikke han spiller lidt nyt også. Han vil underholde med sine elskede sange i Hans Lynge-salen, efter Miké Thomsen har optrådt. Rasmus Lyberth skal opleves hvor han er bedst – siddende lyttende publikum, for hans karisma skal føles face to face med en smittende positiv energi, som man efter koncerten tager med sig hjem.

ULF FLEISCHER/PAARISA BAND
Ulf Fleischer fik i år 2014 comeback til Akisuanerit Festival, og det er første gang han gæster festivalen siden da. Hans højtelskede musik er ikke til at tage fejl af og med Paarisa-bandet indtager han scenen lige efter Miké Thomsen og aftenens special guest. Ulf Fleischer har fyldt spillesteder op rundt omkring i hele landet lige siden sit comeback og han vil spille sange fra Paarisa- og solo-tiden, som festivalgæsterne kan glæde sig til. Ulf Fleischer er en af landets evergreen-kunstnere, som med sin udødelige musik har fat i alle landets generationer. Mon ikke der er plads til en masse fællessang i Katuaqs Foyer, når Ulf og Paarisa-bandet fyrer den af.

ZIKAZA
Zikaza har gæstet festivalen nogle gange gennem årene, og vi føler os meget privilegeret over, at bandet ofte vælger vores festival som deres årlige scene i Nuuk. Zikaza står for nogle af Grønlands største salgstal siden 80’erne. Med fire udgivet albums kan man forvente et farverigt sæt med en cocktail af både hits, ballader og up-temposange som bandet er kendt for. Ingen lyder som Siiva Fleischer og mon ikke bandet også giver et par nye numre til de mange fans. Med Zikaza på plakaten øger man altid forventningerne hos festivalgæsterne og da bandet er et af de mest velspillende bands vi har heroppe, giver de altid en positiv oplevelse.

ADAM & KIMMERNAQ
Kimmernaq, som er et af landets største sangdivaer, er altid en fornøjelse at opleve på scenen. Hun synger med en helt unik klang og med to topsælgende albums er der virkelig mange sange at tage af. Hun vil med sin bror Adam åbne lørdagens festivalprogram med et unplugged sæt, hvor Martin Zinck på percussion vil være den tredje mand i trioen. Adam chokerede hele Katuaqs Foyer med en performance sammen med Kimmernaq for et par år siden, hvortil publikum gav et bifald uden lige. Efter deres optræden byder vi velkommen til aftenens special guest, som giver et enkelt nummer.

NANOOK
Der har været tryk på Nanook i form af udgivelser og turnéer i både ind- og udland. Det er fire år siden Nanook gæstede festivalen. Bandet som står for de største salgstal i Grønland i nyere tid, udkom med albummet ’Ataasiututut Misigissuseq’ i 2018. Det guldsælgende og kritikerroste album har desuden fået bandet booket til store festivaljobs i norden, ikke mindst AirWaves på Island og Roskilde Festival i Danmark. bandet har siden 2008 altid bevæget sig fremad og deres live-performances er ikke til at tage fejl af. Nanook går på scenen lørdag aften efter Kimmernaq & Adam samt når aftenens special guesthar optrådt. Bandet er også med på årets ungdomsprogram lørdag eftermiddag, hvor de indtager scenen før verdensstjernen MØ.

JULIE
Julie Berthelsen, nok den største stjerne vi i Grønland nogensinde har haft, har ikke gæstet festivalen siden 2008. I år vil hun performe et sæt spækket med hendes grønlandske og engelske hits, lige fra Sarsuasut-sange til hendes sidste nye hit. Julie er en af de mest professionelle sanglærker vi har og med langt over 100.000 solgte albums, kan man vidst roligt sige, at hun også er iblandt nogle af Danmarks største stjerner. Julie optræder alt for sjældent i Grønland, og man kan se frem til en Julie i topform, som fik hele nordens fjernsyn til at koge over under årets MGP, hvor hun og Nina fik de fleste publikumsstemmer. Det bliver en fornøjelse at få hende på scenen til Akisuanerit Festival.


MØ, årets internationale gæst, er en verdensstjerne uden sammenligning. Hendes største hit har over 1 milliard streaminger. Med flere singler på alverdens hitlister lige fra Europa til Asien og USA er hun iblandt verdens største navne. Hun er en verdensturnerende musiker med fuld fart på og det er en ære, at kunne præsentere hende for første gang i Grønland. Hun har vundet hav af priser og medvirker på nogle af verdens mest sete videoer på youtube. Hendes live-performances med sit band er både rockede, elektroniske og yderst energiske med en vokal som kun MØ kan performe med. Hun optræder som er hun alene i sit værelse og det er en fryd at se hende på scenen. Hun afslutter lørdagens program, og som bonus giver hun en gratis ungdomskoncert, så de unge kan opleve dette unikke og fornemme besøg (lørdag eftermiddag).