Datoer

Hvor: Foyer
Dato:
Køb

Gert & Nukaaraq Kristensen

I 2018 markerer Gert og Nukaaraq Kristensen 20 året for deres første CD udgivelse. Derfor skal de spille i Katuaq den 2. marts 2018.

Gert Kristensen - præsentation

Gert Kristensen begyndte at interessere sig for musik allerede, mens han var barn.

Han komponerede således og satte musik til ”Ikinngutinnguara” (Min lille/kære ven) allerede som 11 årig. 

Hans har spillet til danse siden han var ung.

I 1998 udgav han sin første CD (Inuunera nuannersoq (mit dejlige liv) han i 2008 (sivitsulerpoq (De begynder at trække i langdrag)) sammen med Nukaaraq.

I dag har Gert et lille hjemmestudio og indspiller også andre kunstnere og du er velkommen til at kikke ind til G-studio i Facebook.

Nukaaraq Kristensen - præsentation

Nukaaraq Kristensen er 44 år og kommer fra Ilulissat.

Nukaaraq begyndte at interessere sig for musik, da han var 13 år. Han udsendte sin første CD i 1997, den anden kom ud med titlen (Ikinngutigaakkit / du er min ven)), den 3. udgivelse fik titlen (Maqaasivunga / jeg længes)) og den sidste, han udgav som solo artist bar hans navn Nukaaraq kristensen, som titel. 

I 2007 udgav han så sammen med sin lillebror Gert kristensen (Sivitsulerpoq / Det begynder at trække i langdrag)). Hører nummeret som Nukaaraq er bl.a. kendt for "Sialuit".

Musikere:

Gert Kristensen

Nukaaraq Kristensen

Niels Ole Olsen

Lars Peter Møller

Jørgen Clasen


Kammasukkut

Kammasukkut startede i 1978 med følgende besætning: Pavia Geisler, Hans Themothæussen, Erik Leander, Emanuel Sandgreen, og senere kom følgende til: Hans Lange, Hans Mikaelsen, Mathias Geisler, Angunnguaq Petersen, Hendrik Poulsen, Marius Sandgreen, John Geisler, Mads Grønvold, og mange andre.

Kammasukkut fik deres debut udgivelse (Anaanama Oqaassutai (Min mors formaninger)) som MC kassette i 1978 og har siden udgivet flere andre produktioner. Den sidste de udgav var (Allakkatit (dine breve)) som også blev udgivet som video.

Kammasukkut har spillet meget i rundt omkring i Disko Bugten, primært i Ilulissat og ikke så meget andre steder i Grønland. Den primære komponist i Kammasukkut har været Pavia Geisler, men musikerkredsen har varieret en del gennem tiderne, da Pavia godt kan lide at arbejde med forskellige musikere. 

Grunden til deres bandnavn Kammasukkut kommer fra Hans Themothæussen som dengang spillede med bandet Allanik bestående af: Hans Rasmus Grønvold/ Anguteeq, Hans Th., Erik Leander, Emanuel Sandgreen, Pavia Geisler, Ingvar Lundblad, Karl og Pavia. Dem lyttede Pavia Geisler meget til, når disse øvede, som i øvrigt indgik som support til mange nye musikere, der startede op og efter at have været løs medlem i Allanik blev han permanent medlem i gruppen og således startede Kammasukkut formentlig med grundlag i at hans Themothæussen yndede at kalde Pavia Geisler for ” kammasuk”, som kan oversættes som ”god ven” og de eksisterede så indtil 1984.

I perioden 1886/1987 genopstod Kammasukkut dennegang med nye, unge musikere som besætningsmedlemmer. De indspillede så ellers deres melodie, som dog aldrig blev udgivet, men til koncerten tager de også udpluk fra disse melodier og tekster.

Informationer
Dato: 2. marts 2018
Fra 18 år
Pris: forsalg kr. 250,- // ved døren kr. 300,-
Dørene åbner kl. 21.00
Gert & Nukaaraq Kristensen spiller kl. 22.00 - ca. 23.45
Kammasukkut spiller 00.00 - ca. 02.00