I anledning af Katuaqs 26-årsdag fejrer vi dagen med musik for hele familien af Juaaka & Friends. Kom til en hyggelig eftermiddag med kage og god musik.

Om musikeren Juaaka:

Juaaka Lyberth skrev sin egen sang første gang i 1969 til revyen Mik Mak, der blev opført i kollegiet i Nuuk. Siden er der blevet til mange sange, børnesange, politiske sange og kærlighedssange. Siden 1968 har Juaaka spillet i kollegiesalen og forsamlingshuset i Nuuk, foruden med dansemusik i forsamlingshuset i Uummannaq og i Danmark. 1978 udkom lp-en “Kalaaleqatikka”. 1979 udkom pladen “FAM”, hvor Juaaka og børn fra Uummannaq var medvirkede med en perlerækker af børnesange. 1984 udkom Juaakas mesterværk lp Oqaluttuat/fortællinger med Aasivik Band. I 2017 blev ‘fortællinger’ omkrevet til et teaterstykke med titlen ‘Månedrengen’. Lp-erne er siden blevet genudgivet flere gange – også som cd-er. 2012 udgav Juaaka en CD udelukkende med kærlighedsange med titlen “naasumik paju”. I 2009 fik Juaaka tildelt KODA’s helt særlige ærespris for komponister og sangskrivere.

I sine mange år som aktiv musiker, har Juaaka, med og uden band, turneret Grønland og Danmark rundt, samt i Canada, Færøerne, Island, Norge, Sameland, Tyskland og i Mexico. Med sine 70 år, er han forlængst blevet grønlands musiks “levende legende”.

Juaaka, som spiller folkemusik og rock’n roll, kan opleves i Katuaq, hvor han optræder sammen med harmokaspilleren Leif S. Immanuelsen, bassisten Kristian Herlufsen, guitaristen Hans Jukku Noahsen og sangerinden Pilu Noahsen.


Dato: 15. februar 2023
Tidspunkt (Fra og til): Nal./Kl. 16:30 - 17.30
Beliggenhed: Foyer
Pris (er): Gratis
Sponsorer: Napa, Grønlandsbanken, Bank Nordik, Brugseni, Tusass, Royal Arctic Line, Air Greenland
Indlæser ...

Nyhedsbrev og Notifikationer

Indtast email, vi sender email med instruktioner