Datoer

Hvor: Foyer
Dato:
Køb

3. november 2023
Matut ammassapput / Døre åbner: 20:00
Pris: 300 / 350 i døren
Alders grænse: 18+

Nanook

Nanook, som sjældent giver koncert i Nuuk, har fået et bredt repertoire igennem årene, så der vil blive håndplukket fra de 5 udgivne albums når de går på scenen i Katuaqs foyer.  

Med 15 år på banen som band, har musikerne været mere vidt omkring end de fleste heroppe og det er samtidig blevet til hele 5 studioalbums. To af albummene er prisvindende albums, og i 2017 blev bandet nomineret til den nordiske musikpris for de internationale aktiviteter og kritikerroste albums der var blevet udgivet. Udover adskillige ture rundt i hele Grønland har bandet optrådt på store og små scener udenfor Grønland; Kennedycenteret i Washington DC i (US), O-West i Tokyo (Japan), Roskilde Festival (DK) samt Iceland Airwaves Festival (ISL) for at nævne et par af de mere eksklusive steder. Bandet fik tilbage i 2016 en pladekontrakt med Japans tredjestørste pladeselskab som efterfølgende resulterede i 3 turnéer rundt omkring i Japan. Sidenhen har der været turnéer i Canada, Spanien, Taiwan og de nordiske lande. Til trods for at bandet kun synger på grønlandsk har Nanook solgt 25.000 fysiske eksemplarer af deres CD’er og vinyler, og med mere end 5 millioner streams på diverse platforme har bandet, udover hjemmepublikummet, efterhånden fået flere og flere fans i udlandet. Bandet spiller op til Ole Kristiansen fredag d. 3. november og med adskillige velkendte ældre og nye sange kan man se frem til en helt speciel koncert.

                                                                                      

Link til nye sange (musikvideoer):

https://www.youtube.com/watch?v=zDFMIzUR7WI

https://www.youtube.com/watch?v=e9OKjzImlDk

 

Ole Kristiansen

Ole Kristiansen har siden 1989 udgivet ialt 8 albums,den sidste udkomne album blev udgivet i 2021 (Qilaatinga)
Ole Kristiansen med band (Ole Kristiansen band) har siden 1990 turneret i Grønland og har optrådt i i større danske festivaler( Roskilde festival og Rock ́n europe,osv.) Ole Kristiansen har fåetflere priser i løbet af årene, bla. kodaprisen (Som den første modtager i 1991) og æres pris i 2009. Han blev siden 2015 med i Kraks Blå bog.
Siden den første udgivelse harflere generationer fulgt Ole Kristiansen ́s tekst/sang univers som er ny poetiske i deres udtryk.

 

Sponsorer: Grønlandsbanken, Bank Nordik, Brugseni, Tusass, Royal Arctic Line, Air Greenland