Datoer

Hvor: Hans Lynge Sal
Dato:
Køb

Simon Lynges har en måde at fange sin sjæl på, på én gang melodisk og smuk, men alligevel kraftfuld i sit nærvær og frimodighed.
Hans tekster er poetiske og taler åbenhjertigt af personlig erfaring, nogle gange om indre mørke og eksistentielle udfordringer.

Kloge iagttagelser af vores verden og menneskeheden væver sig ind i hans sange, og en ægte opfattelse af lives skønhed giver mulighed for at løfte lytteren ind i et glædeligt rum, selv midt i dybe sorger.

Efter næsten to års forsinkelse på grund af pandemien, kunne Simon endelig komme i studiet med sit band The Martial Hearts (Anders Pedersen på trommer, Nicolai Land på bas og Richard Lobb på guitar, tangenter) i oktober 2021 i Viktoria Studios i København. Det nye album udkommer i foråret 2022.

Simon voksede op i både Danmark og Grønland. Han følte altid en stærk tilknytning til sit arktiske hjemland, med dets rige, uspolerede natur og dybe forbindelse til jorden og dens skabninger. Simons musikalske rødder kommer fra Grønland, hvor hans far er en anerkendt harmonikaspiller, og hans farfar var komponist og dirigent og navnebror af et kirkekor i Qaqortoq, som stadig eksisterer den dag i dag.

Simon begyndte at synge som dreng i et kirkekor i Danmark, og blev inspireret til at begynde at skrive sange i sine teenageår af musik af blandt andre Jimi Hendrix, The Doors, Simon & Garfunkel og Crosby Stills & Nash.

Simons musik bragte ham først til København, derefter til Storbritannien og USA; Londons Sunday Time kaldte hans debutalbum ”et pust af frisk ø-luft”. Hans album, The Map of Your Life, blev nomineret som bedste album i The 2018 Independent Music Awards i New York.

Han har haft flere sangplaceringer på amerikansk netværk-tv og film, optrådt på BBC Breakfast TV, optrådt på Glastonbury Festival, turneret med Emmylou Harris, og når han ikke bruger sit instrument, kan han ofte findes på en fodboldbane. 

28. maj 2022
Kl. 20.00-21.30
I Hans Lynge sal
Forsalg: 120 kr. - Ved døren 150 kr. 
Aldersgrænse: 10+

Sponsorer: Permagreen, Brugseni, Tusass, BankNordik, Royal Arctic Line, Air Greenland