Kalaallit Nunaat - Grønland, er verdens største ø – så stor at verdens næststørste ø er næsten tre gange mindre. De oprindelige folk er kalaallit. De er spredt over hele kysten, og har derfor meget forskellige sommerkulturer. Nogle sydgrønlændere har svært ved at se sig selv leve op nordpå, hvor der er mørkt næsten hele døgnet om vinteren. Modsat synes nogle nordgrønlændere, at det er mærkeligt når det bliver mørkt om sommeren.
Ileqquvut den 23. maj kommer til at handle om sommer i Grønland. Verdensarvskomitéen under FN’s organisation for uddannelse, videnskab, kultur og kommunikation (UNESCO) har sidste år optaget inuitjagtområdet Aasivissuit – Nipisat i Vestgrønland på verdensarvslisten. Arkæolog ved Nationalmuseet, Mikkel Myrup, vil åbne aftenen og fortælle om stedet, hvor inuit kom om sommeren for at jage.
Barndomsminder, familietraditioner og personlige værdier knyttet til sommeren vil være hovedpunkterne fra de øvrige foredragsholderes fortællinger til arrangementet, hvor der også vises billeder.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål efter foredragene.


Foredragsholdere:
Thule (Qaanaaq) – Aaqqioq Daorana
Østgrønland (Tasiilaq) – Kuannia Bianco
Sydgrønland (Narsaq) – Pustu Bjørn Chemnitz
Nordvestgrønland (Kitsissuarsuit) - Susanne Kjærulff
Nuuk – Ane Egede Mathæussen
Arkæolog ved Nationalmuseet – Mikkel Myrup
Arrangementet foregår på grønlandsk og dansk med simultantolkning.
Arrangementet er gratis og der vil være te og kaffe.


Sponsor: Grønlandsbanken

Indlæser ...

Nyhedsbrev og Notifikationer

Indtast email, vi sender email med instruktioner