Klimaperspektiver fra Alperne til Grønland

 

Torsdag den 20. april 2023
kl. 17:00-18:45
Katuaq Lillesal
Arrangementet er gratis.

Grønlands Forskningsråd, Den Schweiziske Ambassade i Danmark med støtte fra Swissnex, og Swiss Polar Institute inviterer til foredrag om klimaforandringer, naturfarer og mitigeringsstrategier.

Der vil være oplæg fra grønlandske og schweiziske forskere og en visning af filmen ”Towards No Earthly Pole” af schweizisk kunstner Julian Cherrière.

Efter præsentationerne vil der være lidt schweiziske og grønlandske specialiteter og forfriskninger.

Program:

  • Udklip fra filmen ”Towards No Earthly pole” af Julian Charrière og videobesked fra kunstneren
  • Velkomst af H.E. ambassadør for Schweiz Florence Mattli Tinguely
  • Præsentationer og forskersamtaler modereret af formand for Grønlands Forskningsråd Josephine Nymand
  • Specialkonsulent Eva Mätzler og geolog Jonas Petersen fra Departementet for Råstoffer og Justits vil fortælle om Selvstyrets arbejde omkring udviklingen af Grønlands første systematiske overvågning af et ustabilt fjeld i Karrat Fjorden.
  • Postdoc ved Arctic DTU Marco Marcer og professor dr. Jürg Schweitzer fra det schweiziske sne- og lavineforskningsinstitut vil fortælle om deres arbejde med udvikling af lavinevarsling, samt arbejdet gennem Greenland Winter Warning Association med gletsjer- og havisovervågning i Sisimiut og Nuuk.
  • Reception

Dette arrangement vil give en indsigt ind i forskernes arbejde og paneldiskussion med perspektiver på hvilke udfordringer klamforandringer præsenterer, og hvordan vi lever med dem og tilpasser os dem.  På mange måder, deler Grønland og Schweiz mange af de samme udfordringer hvad angår naturfarer som fjeldskred, laviner og afsmeltning af gletsjere.

Indlæser ...

Nyhedsbrev og Notifikationer

Indtast email, vi sender email med instruktioner