Bog illustrator:

KONRAD NUKA GODTFREDSEN

27 februar.

19.00 – 21.00

Gratis entré

På litteraturaftenen vil Konrad Nuka Godtfredsen fortælle om: Egne tegneserier med Andala, sit mangeårige samarbejde med Danmarks Nationalmuseum og Grønlands Nationalmuseum, som har resulteret i fire tegneserier, der fortæller om de historiske begivenheder - de første inuit-folk, de ældste beboelser i det nordligste Grønland, første kulturmøder mellem inuit og andre folk i Grønland, Nordboerne. Nuka vil også fortælle om sit mangeårige samarbejde med den grønlandske lærebogsforlag Ilinniusiorfik. Nuka er selvlært tegner og er uddannet grafisk designer.
 
Konrad Nuka Godtfredsen har bl.a. illustreret følgende bøger:
"Andala Misigisarpassuilu"/”Andalas største bedrifter”, (2001. Forlaget Atuakkiorfik)
“Andala Misigisarpassuilu II”/”Andalas største bedrifter II”, (2006. Forlaget BIOS)
"Tutineq Siulleq – De første skridt – The First Step", (2009. Special-trykkeriet Viborg).
"Ukaliatsiaq - Hermelinen - The Ermine", (2012. Ilinniusiorfik)
"Tunissut - Gaven - The Gift", (2015.Ilinniusiorfik).
“Qileroq – Arret – The Scar” (2018. Ilinniusiorfik).
 
Priser: Har modtaget Julemærkeprisen i 2016. Er blevet nomineret til Nordisk Ministerråds pris for sine børne- og ungebøger i 2013. Er også blevet nomineret til at modtage ALMA prisen i Sverige i 2014 og 2015. Er endvidere nomineret til ARON pris i 2001.

Nuka Konrad Godtfredsen (1970 – ) er en grønlandsk tegner og grafiker.
Han blev født i Narsaq på Grønland og uddannet som grafisk designer i 1995 i Aalborg. Efter uddannelsen har han arbejdet freelance med sit fag. Fra 2001-2004 har han tegnet for Inerisaavik/Pilersuiffik. Fra 2007 har han været hos SILA, Nationalmuseet.
SILA er Nationalmuseets Center for Grønlandsforskning[1], hvilket er grundlag for et samarbejdsprojekt mellem Nationalmuseet i København og Grønlands Nationalmuseum og Arkiv i Nuuk, Grønland med det formål at koordinere et dansk-grønlandsk forskningarbejde. SILA blev startet i 1999. Baggrunden var, at en stor del af det materiale, som gennem tiden var indsamlet i Grønland, skulle tilbageføres til et nyt landsmuseum.
Projektet har form af forskningsrejser og delprojekter for at belyse bestemte videnskabelige problemstillinger, især vedrørende samspillet mellem mennesket og landskabet i Grønland i forhistorisk og historisk tid.
SILA skal sikre samarbejdet mellem ældre og yngre forskere (herunder studerende), især arkæologer men også folk inden for fx etnografi og geografi.
SILA har udgivet et større antal forskningsrapporter (feltrapporter).


Nuka har lavet frimærker for Grønlands postvæsen i 2006, 2010 og 2011 samt illustrationer til en lang række bøger og undervisningsmaterialer. Nukas mangeårige samarbejde med Nationalmuseet har resulteret 4 illustrerede udgivelser.
I det første bind ’De Første Skridt’ beskrives den første indvandring til det, der senere er kommet til at hedde Grønland. I det andet bind ’Hermelinen’ foregår handlingen i 1100-tallet, hvor vi følger en kvindelig shaman Ukaliatsiaq og hendes møde med inuit. Tredje bind ’Arret’ omhandler nordboernes sidste periode i Grønland. Og endelig bind fire ’Gaven’ foregår på Hans Egedes tid og fortæller om inuit, hvalfangere og missionærer.
Oplysningerne er hentet fra internettet.


Arrangører: Kalaallit Atuakkiortut & Katuaq.

Indlæser ...

Nyhedsbrev og Notifikationer

Indtast email, vi sender email med instruktioner