Tredje udgave af Nuuk International Film Festival starter den 18. september. Det bliver til Grønlandspremierer på profilerede film som canadiske The Grizzlies og grønlandskproducerede AQUARELA, og så er der endda et par verdenspremierer i festivalens kortfilmsprogram.

Katuaq lægger for tredje år i træk lærreder til Nuuk International Film Festival - eller NIFF2019 - en fejring af filmkunsten og især den grønlandske og arktiske af slagsen. Festivalen finder sted fra den 18. til 21. september og præsenterer i løbet af fire dage fem helt nye spillefilm, en lang række kort og dokumentarfilm, et særprogram for børnene, en animationsworkshop og to forskellige paneldebatter om film.

Onsdag den 18. september, kl. 19 bliver festivalen åbnet af Katuaqs direktør, Arnakkuluk Jo Kleist, og direktør for NIFF, Pipaluk K. Jørgensen. Kl. 19:30 starter festivalens åbningsfilm, Aquarela, der er co-produceret af grønlandske Ánorâk Film, som til december dyster om den europæiske Oscar, European Film Award.

Kortfilm med verdenspremierer
Foruden de fem spillefilm præsenterer NIFF2019 to kortfilmsprogrammer med canadiske, samiske og grønlandske kortfilm. Særligt blandt de grønlandske film er der god grund til at spærre øjnene op, da programmet byder på to verdenspremierer. I filmen With Darkness I Grew Into A Midnight Sun af Jens- Christian Lyberth Lennert kommer vi med den grønlandske fotograf Inuuteq Storch ind i hans kunstneriske processer, mens Hedtoft af Inuk Jørgensen stiller tiden præcis tres år tilbage til Hans Hedtofts tragiske forlis i 1959. Inuk Jørgensens forrige kortfilm, Home, havde premiere på Nuuk International Film Festival i 2018 og har siden høstet en lang række priser verden over.

Gratis børnefilmfestival
Ved siden af hovedprogrammet byder NIFF2019 også på et særprogram for børn, som finder sted fra 19. til 21. september. Her er der både europæiske og canadiske animationsfilm på programmet og besøg af Taqqut Productions, som laver animation ud fra deres base i Iqaluit, Nunavut. Animationsfilm er også temaet for en stor workshop under festivalen, som bliver arrangeret i samarbejde med den franske ambassade, Goethe Instituttet og The Animation Workshop, og med besøg fra den franske ambassadør i Danmark, Caroline Ferrari.

Paneldebatter
Endelig byder programmet på to panel talks, som tager sted 19. og 20. september i Katuaqs lillesal, begge dage kl. 15-16. Filmproducent Emile Hertling Péronard byder op til debat om film som nation builder, og om hvordan man gebærder sig som udlænding, hvis man vil lave film i Grønland og Arktis.

Innersuaq & NIFF 2019 Jury Award
Festivalen holder afslutningsceremoni om lørdagen den 21. september fra kl. 19:00, hvor FILM.GL uddeler årets filmpris Innersuaq, hvor også NIFF 2019’s priskomité uddeler årets Jury Award.
Efter uddeling af priser vil festivalens mest omtalte film vises, The Grizzlies, vises fra kl. 20:30. Filmen er baseret på en sand historie, som fandt sted i Kugluktuk, Nunavut i starten af 2000’erne. Filmen er mere end den sædvanlige triumfhistorie gennem sportshistorie, for den holder sig ikke væk fra bevægende skildringer af fattigdommen og isolationen, der er karakteristisk for alt for mange inuitsamfund. Filmen har allerede fået adskillige priser i Canada og udlandet, og nomineret til endnu flere.

NIFF 2019 programme

NIFF 2019 Kids programme

TICKETS

Nuuk International Film Festival Facebook

Indlæser ...

Nyhedsbrev og Notifikationer

Indtast email, vi sender email med instruktioner