11. & 12. august 2023
Gratis at deltage
I Qooqqut
Book bord på restauranten Qooqqut Nuan - ved at skrive til qnuan@outlook.com 

SE PROGRAMMET 

Fællesskab, kultur og natur er de vigtigste bestanddele i Katuaqs familiefestival, som i 2023 afholdes for niende gang.

For Nuummiut er Qooqqut Festival en prioriteret og samlende begivenhed, hvor familier kan tilbringe kvalitetstid sammen, fælles om kultur og midt i naturen.

Qooqqut Festival er en helt særlig tilbagevendende og gratis kulturbegivenhed midt i naturen. Programmet er kulturarvs- og kulturidentitetsbevarende. Festivalen udvider horisonter gennem nyskabende samarbejder og kulturudveksling med lokale, nordiske og arktiske lande. 

Qooqqut Festival har siden 2015 haft stor succes med at samle det bedste af de kulturelle rigdomme vi har i landet: Vores måder at være sammen på i naturen, et stærkt kunstnerisk program og kulturelle workshops, hvor man kan lære mere om vores kultur, samt bevare og udvikle den i fællesskab.

Underholdning

Med fokus på traditionel og moderne grønlandsk kultur er der aktiviteter, musik, kunst, kultur og workshops for børn og familier.

Kunstnere og aktører får mulighed for at udvikle deres kundskaber og dele disse med borgerne på festivalen, ligesom de indgår i samarbejde og kulturudveksling med lokale og udenlandske kunstnere.

I årets program gør vi opmærksom temaet så deltagende kunstnere og aktører kan inkorporere det i deres optræden, workshop eller formidling, hvis de ønsker det.

Årets aktører bliver annoncerede løbende


  

Myter og sagn – Kaassassuk

Festivalen vil de næste par år sætte fokus på bestemte grønlandske myter og sagn som overordnede temaer.

Dette år vil festivalen sætte fokus på sagnet om Kaassassuk - den forældreløse dreng der var udstødt af bopladsen og som fik stærke kræfter af hjælpeånderne.

Formidlingen vil ske i form af historiefortællinger, sangskrivning, styrkeprøver og i det grafiske materiale som produceres i forbindelse med markedsføringen.

 

I år er temaets illustrationer tegnet af den grønlandske kunstner Miki Jacobsen

Qooqqut Festival 2023 er støttet af:
Fonde: Tips- og Lottomidlerne, Eqqumiitsuliornermut Aningaasaateqarfik, Nuuk Lokaludvalg, NAPA
Samarbejdspartnere: Nuuk Water Taxi, Arctic Import, Qooqqut Nuan
Katuaqs sponsorer: Grønlandsbanken, Napa, Bank Nordik, Brugseni, Tusass, Royal Arctic Line, Air Greenland

Indlæser ...

Nyhedsbrev og Notifikationer

Indtast email, vi sender email med instruktioner