Simon Lynges musik har en måde at fange sjælen på, på én gang melodisk og smuk, men alligevel kraftfuld i sin tilstedeværelse og frimodighed. Hans tekster er poetiske og taler åbenhjertigt ud fra personlig erfaring, nogle gange om indre mørke og eksistentielle udfordringer. Kløgtige iagttagelser af vores verden og menneskeheden væver sig ind i hans sange, og en ægte opfattelse af livets skønhed giver mulighed for at løfte lytteren ind i et glædeligt rum, selv midt i dybe sorger.

Efter næsten to års forsinkelse på grund af pandemien, kunne Simon endelig komme i studiet med sit band The Martial Hearts (Anders Pedersen på trommer, Nicolai Land på bas og Richard Lobb på guitarer, tangenter) i oktober 2021 i Viktoria Studios i København med yderligere optagelse udført på Rainshadow Recording i Simons hjemby Port Townsend, WA. Albummet udkommer i 2022. Simon er vokset op i både Danmark og Grønland.

Han følte altid en stærk tilknytning til sit arktiske hjemland, med dets rigelige, uspolerede natur og dybe forbindelse til jorden og dens skabninger. Simons musikalske rødder kommer fra Grønland, hvor hans far er en anerkendt harmonikaspiller, og hans farfar var komponist og dirigent og navnebror af et kirkekor i Qaqortoq, som stadig eksisterer den dag i dag. Simon begyndte at synge som dreng i et kirkekor i Danmark, og blev inspireret til at begynde at skrive sange i sine teenageår af musik af blandt andre Jimi Hendrix, The Doors, Simon & Garfunkel og Crosby Stills & Nash.

Simons musik bragte ham først til København, derefter til Storbritannien og USA; Londons Sunday Times kaldte hans debutalbum 'et pust af frisk ø-luft'. Hans album, The Map of Your Life, blev nomineret som bedste album i 2018 Independent Music Awards i New York. Han har haft flere sangplaceringer på amerikansk tv-netværk. og film, optrådte på BBC Breakfast TV, optrådte på Glastonbury Festival, turnerede med Emmylou Harris, og når han ikke bruger sit instrument, kan han ofte findes på en fodboldbane..