Datoer

Hvor: Foyer 500
Dato:
Køb
Hvor: Foyer 500
Dato:
Køb

Josef Tarrak – En musikalsk teaterforestilling
Hvem har faderollen i vores samfund?
Tager faderollen i samfundet ansvar?

Forestillingen er skabt af Pipaluk Kreutzmann Jørgensen og Josef Tarrak-Petrussen i samarbejde med Katuaq og berører yderst aktuelle emner i dagens Grønland.

’Josef Tarrak’ handler om den dobbelte side af en ung mands liv. Om hvad han har gået igennem som Josef - og med et kritisk skue gennem kunstnernavnet Tarrak, der også er hans fraværende fars efternavn, stiller Josef Tarrak spørgsmål om ikke at have en far.

Forestillingen tager udgangspunkt i Josef Tarraks nye album og fortæller historien om hans livsrejse og hans søgen efter svar på, hvem der står deroppe og kigger ned. Er det hans far? Er det gud? Er det samfundet? Hvem styrer ham? Er han styret af hans egne dæmoner eller er der andre ting der trækker i ham?

Josef Tarrak-Petrussen er født i 1998 i Nanortalik og boede sit første leveår sammen med sin mor og sin marokkanske far. Da han var et år, gik forældrene fra hinanden og siden flyttede Josef rundt med sin mor både i Grønland og i Danmark. I 2016 flyttede Josef til Nuuk, hvor han mødte musikproduceren Aqqalu Berthelsen og rapperen Peter Lyberth. Det møde blevet starten på et nyt og spændende kapitel i den unge rappers liv.
 
Josef Tarrak har ramt noget helt fantastisk i sin musik og hans tilgang er usædvanligt moden. Josef Tarraks tekster tager ansvaret op til revision. Han stiller spørgsmål til det land han bor i, samtidig med, at han er god til at se landet udefra. Hans personlige præg i teksterne er kommet frem i samarbejde med producerne Peter Lyberth og Aqqalu Berthelsen. Sammen har de skabt noget helt nyt i den moderne grønlandske rapkultur, som nu kommer til udtryk i en musikalsk forestilling.

Instruktør: Pipaluk K. Jørgensen
Skuespillere: Aqqalu Berthelsen, Ujarneq Fleischer og Josef Tarrak-Petrussen

Dato: 05. & 06. September 2019
Tid: Kl. 21.00
Sted: Katuaqs foyer
Entré: 50 kr.
Alder: 11+