Datoer

Hvor: Hans Lynge Sal
Dato:
KøbReservér
Hvor: Hans Lynge Sal
Dato:
KøbReservér
Hvor: Hans Lynge Sal
Dato:
KøbReservér

02.juli 16.juli 31.juli

Den lille fugl og larven
Instruktør: Lena von Döhren

I et træ bor en lille fugl. Den opdager en larve, som æder bladene. Da fuglen hiver larven væk, falder de begge ned. En ræv dukker op, og fuglen og larven flygter sammen. Larven redder flere gange den lille fugl fra ræven. Undervejs forpupper larven sig og bliver til en sommerfugl.

DFI distribution. Schweiz 2017. 4 min. Tilladt for alle.

 

Lygtefisk
Instruktør: Julia Ocker

En humoristisk, ordløs fortælling om at være mørkeræd. En lille lygtefisk går i seng og slukker for sin lygte. Men da mørket sænker sig, ligner vandplanter og småfisk pludselig uhyrer og drager. Det viser sig dog, at et af ’monstrene’ kan hjælpe lygtefisken, så den ikke længere er bange.

DFI Distribution. Tyskland 2018. 3 min. Tilladt for alle.

 

Agerndrengen
Instruktør: Dace Riduze

En lille pige laver figurer ud af egetræets agern. Hun taber en i græsset - den lille agerndreng. Han vil gerne lære verden at kende, men først må han lære at gå. Det sørger myrerne for. Og så skal han også lige have fundet sin hue, som bien har brugt. Det fører ham til insekternes by, hvor mange ting kan ske...

DFI distribution. Letland 2010. 10 min. Tilladt for alle.

 

Den lille hjælper
Instruktør: Maïté Schmitt

En antikvar opdager, at bøgerne i butikken bliver spist af møl. En lille sulten flagermus viser sig at kunne være alletiders hjælper.

DFI distribution. Tyskland 2017. 6 min. Tilladt for alle.

 

 

 

Uro
Instruktør: Verena Fels

Det kan være svært at skabe kontakt, når man er bundet op på faste roller. Men hvis man insisterer, kan det lykkes - selvom det skaber en masse uro.

DFI distribution. Tyskland 2010. 7 min. Tilladt for alle.

 

Hermans hjerte
Instruktør: Anne Kristin Berge

Drengen Herman og hans bamse hygger sig i deres have og lille hus. Men udenfor havelågen ligger en mystisk, tåget verden. En dag dukker en lille pige op. Herman synes, hun er irriterende, og han vil af med hende. Men da en stærk vind blæser hende ud af haven, så hun forsvinder i tågen, følger Herman efter for at redde hende. Det bliver en overraskende tur.

DFI distribution. Norge 2014. 8 min. Tilladt for alle.

Forårsfest
Instruktør: Ned Wenlock

Det er forår i skoven. Hjortene har hver deres fugleflok siddende på geviret, og fuglene fløjter smukt i kor. Men en lille hjort er uheldig: den har kun én fugl på sit gevir, og fuglen er hæs. I hidsighed falder hjorten ud over en skrænt. Nu starter en musikalsk kædereaktion. Og det viser sig, at den lille hjort og den hæse fugl har skjulte talenter.

DFI distribution. New Zealand 2016. 5 min. Tilladt for alle

Peter Pix: Ægget
Instruktør: Trine Heller Jensen

Peter Pix sætter sig ved morgenbordet for at spise et æg. Men netop som han vil slå hul på skallen, vipper ægget ud af æggebægeret og gemmer sig. Han prøver at fange det, men det stikker af. Så går den vilde æggejagt, og bedst som det lykkes at fange det, hopper det ind i ærmet på hans trøje.

DFI distribution. Danmark 2013. 1 min. Tilladt for alle.

Godbid
Instruktør: Burcu Sankur, Geoffrey Godet

Skoven er fuld af dyr i forskellige farver og størrelser. Hejren vil have sommerfuglen som godbid. Slangen snapper ud efter fuglen. Fiskene er sultne efter plankton. Men hvem spiser hvem til sidst?

DFI distribution. Frankrig 2016. 1 min. Tilladt for alle.

Blæksprutte
Instruktør: Julia Ocker

En blæksprutte går i gang med at bage en kage. Men den ene af blækspruttens mange arme vil ikke arbejde sammen med de andre. Den driller de andre og plager om chokolade. Blæksprutten bliver sur. Men det viser sig, at den frække blækkespruttearm er dygtigere, end de andre tror.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Tilladt for alle.

Den nye sommerfugl 
Instruktør: Maris Brinkmanis, Evalds Lacis
En sommerfuglefamilie tager på picnic i skoven, men bliver forstyrret midt i frokosten af en ældre sommerfuglefanger på jagt efter nyt bytte. Han fanger sommerfugleforældrene og tager dem med hjem til sin samling. Nu er det op til børnene at bruge al deres fantasi og mod, for hvordan kan de få sluppet forældrene fri?

DFI distribution. Frankrig, Danmark 2008. 10 min. Tilladt for alle.

Muldvarpen og regnormen
Instruktør:  Johannes Schiehsl

Muldvarpen føler sig ensom, mens de andre dyr nyder foråret sammen. I gangene nede under jorden prøver den at fange noget, der ligner en regnorm. Efter en lang jagt opdager muldvarpen, at den drilagtige regnorm er noget helt andet, som man kan blive endnu mere glad for.

DFI distribution. Tyskland 2015. 3 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Drengen og fisken
Instruktør: Mercedes Marro

En dreng redder en lille fisk fra at blive spist af en kat. Han tager fisken med sig hjem, men familien mangler vand, så fisken er ved at dø. Endelig kommer der vand i landsbyen. Fisken liver op og springer glad rundt i vandspande og kander. Men kattene er stadig på jagt efter den.

DFI distribution. Spanien 2016. 8 min. Tilladt for alle.

Det lille lam
Instruktør: Gottfried Mentor

Far Får og Mor Får er chokerede. Deres lille lam siger ikke som de andre lam. Når han bræger, siger han MUH i stedet for MÆH.

DFI distribution. Tyskland 2013. 4 min. Tilladt for alle.

Naboer
Instruktør: Jeon Seung-Bae

En eventyrlig, lille dukkefilm om godt og dårligt naboskab. Beboerne i et fem-etages hus går hinanden på nerverne. Der er larm alle vegne fra: De spiller musik, banker, hopper, borer og skramler. Men en dag kommer en af beboerne til kortslutte strømmen. Det fører naboerne sammen, og på overraskende vis får de løst deres problemer.

DFI Distribution. Sydkorea 2018. 7 min. Tilladt for alle.

 

Peter Pix: Pingvinen
Instruktør: Trine Heller Jensen

Peter Pix sætter liggestol frem, hiver Hawaii-billede ned og slår parasol op. Badet i sollys nyder han en stor isvaffel. Men solen er varm, og isen smelter. Han løber ud i køkkenet og sætter sig ind i køleskabet. I mørket hører Peter Pix smaskelyde. Han tænder lyset og ser en pingvin, der slikker sig om munden. Og isen er væk.
DFI distribution. Danmark 2013. 1 min. Tilladt for alle.

Vågn op
Instruktør: Filip Diviak

Højt oppe på en vindblæst bjergtop bor vækkemanden med sin søn. Hver morgen må han ud i regn og slud for at vække nabobjergets borgere for småpenge. En dag får han i stedet en lille klokke som betaling for sit arbejde. Det bliver begyndelsen på en stor klokkesamling over pejsen hjemme i stuen. En dag får vækkemandens søn en idé til, hvordan klokkerne kan bruges.

DFI distribution. Slovenien 2017. 9 min. Tilladt for alle.

Mit skjulte talent
Instruktør: Miran Miosic

I Kattebyen bor en lille kat, der elsker musik. Men han synger meget falsk. Alle holder sig for ørerne, og i skolen bliver han drillet. Hans bedste veninde sender ham derfor på musikskole. Da han kommer tilbage, synger han stadigt falsk. Men byen ved ikke, at den lille kat har skjulte talenter!

DFI distribution. Kroatien 2013. 6 min. Tilladt for alle.

Tre tosser
Instruktør: Snobar Avani

Tre venner toner frem i horisontens brændende dis - de er på vej. En grøn skov og en skøn strand ligger foran dem. To af gutterne bliver grebet af grådighed og efterlader ingen plads til den tredje, som må gå sin vej. De to tilbageblevne konkurrerer om, hvem der kan bygge det højeste hus på stranden. Til sidst er alle ressourcer omkring dem ødelagt og inddraget til formålet.

DFI distribution. Danmark 2014. 6 min. Tilladt for alle.

Mops & Ollie
Instruktør: Christian Vig Kuntz

De to rumvæsener Mops og Ollie bor på en planet langt ude i rummet. Ovenover planeten er et stort motorvejsnet, hvorfra der jævnligt falder lidt skrald ned, som Mops og Ollie enten kan spise eller lege med. Men de bliver uvenner over skraldet og rigtigt kede af det, før det går op for dem, at det, de har brug for, er hinanden, ikke skraldet.

DFI distribution. Danmark 2012. 8 min. Tilladt for alle. 

Peter Pix: Kærestebrevet
Instruktør:  Trine Heller Jensen

Peter Pix kommer ind med et brev, dufter spændt til det, åbner det og trækker et rødt papirhjerte ud. Hjertet slår, mens han kigger på et billede af sin udkårne. Han gør sig klar til at møde hende. Prøver skjorter, sætter håret og kigger sig i spejlet. Mangler der noget? Skæg! Han afprøver nu forskellige modeller, som han "maler" på med fingrene.

DFI distribution. Danmark 2013. 2 min. Tilladt for alle.

Hr. Hublot
Instruktør: Laurent Witz

Hr. Hublot er en meget ordentlig mand, der ikke kan lide rod. Han bor i en fremtidsby, hvor alt er mekanisk. En dag finder han en lille hund, som han tager til sig. Men hunden bliver større og større, indtil den næsten ikke kan være i lejligheden mere. Alt er kaos, og Hr. Hublot må finde en løsning.

DFI distribution. Frankrig 2013. 11 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Ernst på togrejse
Instruktør: Alice de Champfleury

Ernst og mor skal med toget ud af byen på en lille ferie. Inde i toget finder mor deres pladser, og Ernst går ud på gangen og kigger ud af vinduet. Toget standser ved en station, og på perronen får Ernst øje på en vaffelbod. Han løber tilbage til sin kupé – men mor er væk. Ernst ser pludselig mor på perronen. Ernst stiger af toget for at finde sin mor.

DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Tilladt for alle.

Ulv
Instruktør: Julia Ocker

En ulv går rundt i skoven og prøver at se farlig ud; den knurrer og skræmmer de andre dyr. Men da den bliver alene, opfører den sig pludselig anderledes. Den tager ballettøj på og begynder at danse. En and får øje på ulven og begynder at grine og drille. Ulven bliver vred. Men så opdager ulven, at anden også har en hemmelighed.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Tilladt for alle.