Datoer

Hvor: Hans Lynge Sal
Dato:
KøbReservér
Hvor: Hans Lynge Sal
Dato:
KøbReservér
Hvor: Hans Lynge Sal
Dato:
KøbReservér

02.juli

16.juli 31.juli

Myre
Instruktør: Julia Ocker

Alle myrerne arbejder perfekt sammen. Men der er én myre, der gør alting anderledes.

DFI distribution. Tyskland 2018. 3 min. Tilladt for alle.

 

Kvæk
Instruktør: Nils Hedinger

Realfilm og animation bliver blandet i den lille, ordløse fortælling om at føle sig anderledes. En haletudse svømmer glad rundt i en sø med mange andre haletudser. Men en dag får alle de andre ben og går på land. Nu er den lille haletudse, som ikke har fået ben, alene i søen. Den møder skræmmende krebsdyr på bunden, men bliver gode venner med en snegl. Tiden går, og pludselig sker der overraskende forandringer med haletudsen.

DFI Distribution. Schweiz 2018. 7 min. Tilladt for alle.

 

Den alt for lille prins 
Instruktør: Zoia Trofimova
Den lille prins er i gang med forårsrengøringen. Alt skal med, inde som ude. Solen skal også have en tur – selv om den er langt væk. Det kræver mange forsøg, men lykkes til sidst. En lille filmfortælling for de mindste børn; den sætter fokus på universets dimensioner med stor sympati for børns fantasi, hvor alt kan lade sig gøre.
DFI distribution. Frankrig. 2002. 7 min. Tilladt for alle.

 

Peter Pix: Vækkeuret
Instruktør: Trine Heller Jensen

Peter Pix ligger og sover, da vækkeuret ringer på natbordet. Han ignorerer det. Uret bliver mere og mere insisterende. Dynen samarbejder med vækkeuret, og den begynder at glide af Peter P. Hans tøj glider ind under dynen til den sovende Peter P. og klæder ham på.

DFI distribution. Danmark 2013. 1 min. Tilladt for alle.

Den kæmpestore gulerod
Instruktør: Pascale Hecquet

Hunden, katten og musen er hele tiden efter hinanden, og den lille pige prøver at få dem til at falde til ro. Ude i haven finder hendes bedstefar en kæmpestor gulerod til bedstemors suppe, og alle må hjælpe til med at få den op af jorden. Suppen smager skønt, og måske kan de også få fat i andre lækkerier, hvis de hjælpes ad.

DFI distribution. Frankrig 2014. 6 min. Tilladt for alle.

Ernst på skøjter
Instruktør: Alice de Champfleury
Det er vinter. Ernst og mor skal i parken og stå på skøjter på den frosne sø. Ernst ser en sød lille skøjteprinsesse suse rundt på isen. Mor kalder, og Ernst tager sit første skridt ud på isen, men kan ikke bremse og falder pladask foran et afspærret område, hvor isen er tynd. Ernst kommer op igen, skøjteprinsessen suser forbi ham, og Ernst følger efter hende så godt, han kan.
DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Tilladt for alle. 

Den lille fugl og egernet
Instruktør: Lena von Döhren

Den lille fugl har travlt med at vande de sidste efterårsblade. Det frække egern driller og snupper vandkanden. De jagter hinanden og leger i de store bunker af blade, men alt er ikke det rene sjov. Den sultne ræv ligger nemlig på lur, og den er ikke så nem at narre.

DFI distribution. Schweiz 2014. 4 min. Tilladt for alle.

Den lille fugl og bladet
Instruktør: Lena von Döhren

I den snedækkede skov ser den lille fugl, at årets sidste blad svæver mod jorden. Fuglen løber efter det og får fat i det ude på den frosne sø. Men den lille fugl har glemt at holde øje med den sultne ræv, som også er kommet ud på isen.

DFI distribution. Schweiz 2012. 4 min. Tilladt for alle.

 

Dovendyr
Instruktør: Julia Ocker

En komisk, ordløs historie om at være forskellige og at hjælpe hinanden med de udfordringer, man har. Et dovendyr hænger på sin gren, da en papegøje med en isvogn kommer forbi. Dovendyret vil gerne købe en isvaffel af papegøjen, men inden dovendyret når at få isen op til munden, er isen smeltet. Den prøver flere gange forgæves, og det er ved at gå helt skævt, da den kvikke, lille papegøje får en ide til en løsning.

DFI Distribution. Tyskland 2018. 3 min. Tilladt for alle.

 

Ernst i Tivoli
Instruktør: Alice de Champfleury
Ernst og mor er i Tivoli. Ernst vil have en candyfloss, som han køber af en sød lille Tivoli-pige. Mor vil op i Pariserhjulet, men det vil Ernst ikke, så han må sætte sig på en bænk og spise sin candyfloss og vente på mor. Ernst keder sig og får øje på Tivoli-pigen ved sin bod. Han vil over til hende. Mens mor suser rundt oppe i Pariserhjulet, bevæger Ernst sig ind i menneskemylderet, hvor han farer vild.

DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Tilladt for alle.

Flagermusen
Instruktør: Elena Walf

Dyrene på bondegården er sammen hele dagen – bortset fra flagermusen, som er et natdyr. Den vågner først rigtigt op, når det er blevet mørkt. Så er alle de andre dyr faldet i søvn, og der er ikke nogen at lege med. Men der er et andet dyr, som heller ikke sover, og det er heldigvis i legehumør.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Tilladt for alle.

Peter Pix: Gaven
Instruktør: Trine Heller Jensen

Peter Pix sidder ved bordet. Han keder sig og roder med et stykke papir, han pludselig kan forme i luften til en æske. Han tager en tusch og tegner en rød streg, som pludselig bliver til gavebånd og binder sig selv rundt om kassen. Nej, det er jo en gave, og den er til mig! Peter Pix bliver glad, kysser og krammer gaven.

DFI Distribution. Danmark 2013. 1 min. Tilladt for alle.

 

Fløjteløs
Instruktør: Siri Melchior 
Historien finder sted i en farverig og trafikeret by fuld af mennesker og dyr. Alle er meget musikalske og kan fløjte undtagen den lille fugl Fløjteløs. Han flyver forgæves rundt og prøver at fløjte, men han er så håbløs til det, at hans omgivelser opgiver at undervise ham. Fløjteløs hugger en politimands fløjte. Så kan han være med i byens musik! Men Fløjteløs laver nu ikke andet end støj og ballade, og alle beder ham om at tie stille! Så bliver han fornærmet. Han skal vise dem, én gang for alle.

DFI distribution. Danmark 2009. 5 min. Tilladt for alle.

Tiger
Instruktør: Kariem Saleh

En dreng dækker bord. Han sætter en tallerken med et billede af en tiger på bordet. Tigeren kommer til live. Den hopper ud af tallerkenen og begynder at drikke drengens juice og spise hans mad.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Tilladt for alle.

Zebra
Instruktør: Julia Ocker

Zebraen elsker sine striber, men hvad gør man, når striberne ikke vil makke ret? En sjov lille film om at ting ikke altid er, som man regner med.

DFI distribution. Tyskland 2013. 3 min. Tilladt for alle.

Løve
Instruktør: Julia Ocker

Gazellen tror ikke, at løven kan fange ham. Men så begynder løven at løbetræne.

DFI distribution. Tyskland 2018. 3 min. Tilladt for alle.

16.juli 13.00 – pakke 35

Fra 5 år – 46 min.

Mit skjulte talent
Instruktør: Miran Miosic

I Kattebyen bor en lille kat, der elsker musik. Men han synger meget falsk. Alle holder sig for ørerne, og i skolen bliver han drillet. Hans bedste veninde sender ham derfor på musikskole. Da han kommer tilbage, synger han stadigt falsk. Men byen ved ikke, at den lille kat har skjulte talenter!

DFI distribution. Kroatien 2013. 6 min. Tilladt for alle.

Tre tosser
Instruktør: Snobar Avani

Tre venner toner frem i horisontens brændende dis - de er på vej. En grøn skov og en skøn strand ligger foran dem. To af gutterne bliver grebet af grådighed og efterlader ingen plads til den tredje, som må gå sin vej. De to tilbageblevne konkurrerer om, hvem der kan bygge det højeste hus på stranden. Til sidst er alle ressourcer omkring dem ødelagt og inddraget til formålet.

DFI distribution. Danmark 2014. 6 min. Tilladt for alle.

Mops & Ollie
Instruktør: Christian Vig Kuntz

De to rumvæsener Mops og Ollie bor på en planet langt ude i rummet. Ovenover planeten er et stort motorvejsnet, hvorfra der jævnligt falder lidt skrald ned, som Mops og Ollie enten kan spise eller lege med. Men de bliver uvenner over skraldet og rigtigt kede af det, før det går op for dem, at det, de har brug for, er hinanden, ikke skraldet.

DFI distribution. Danmark 2012. 8 min. Tilladt for alle. 

Peter Pix: Kærestebrevet
Instruktør:  Trine Heller Jensen

Peter Pix kommer ind med et brev, dufter spændt til det, åbner det og trækker et rødt papirhjerte ud. Hjertet slår, mens han kigger på et billede af sin udkårne. Han gør sig klar til at møde hende. Prøver skjorter, sætter håret og kigger sig i spejlet. Mangler der noget? Skæg! Han afprøver nu forskellige modeller, som han "maler" på med fingrene.

DFI distribution. Danmark 2013. 2 min. Tilladt for alle.

Hr. Hublot
Instruktør: Laurent Witz

Hr. Hublot er en meget ordentlig mand, der ikke kan lide rod. Han bor i en fremtidsby, hvor alt er mekanisk. En dag finder han en lille hund, som han tager til sig. Men hunden bliver større og større, indtil den næsten ikke kan være i lejligheden mere. Alt er kaos, og Hr. Hublot må finde en løsning.

DFI distribution. Frankrig 2013. 11 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Ernst på togrejse
Instruktør: Alice de Champfleury

Ernst og mor skal med toget ud af byen på en lille ferie. Inde i toget finder mor deres pladser, og Ernst går ud på gangen og kigger ud af vinduet. Toget standser ved en station, og på perronen får Ernst øje på en vaffelbod. Han løber tilbage til sin kupé – men mor er væk. Ernst ser pludselig mor på perronen. Ernst stiger af toget for at finde sin mor.

DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Tilladt for alle.

Ulv
Instruktør: Julia Ocker

En ulv går rundt i skoven og prøver at se farlig ud; den knurrer og skræmmer de andre dyr. Men da den bliver alene, opfører den sig pludselig anderledes. Den tager ballettøj på og begynder at danse. En and får øje på ulven og begynder at grine og drille. Ulven bliver vred. Men så opdager ulven, at anden også har en hemmelighed.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Tilladt for alle.