Den 7. november 2017 underskrev Air Greenland og Katuaq en ny 3-årig aftale omkring sponsorering af kulturelle aktiviteter. Aftalen lyder på 50.000 kr. pr. år til Katuaqs arbejde med at bringe kulturen ud til hele Grønland.

Air Greenlands kommercielle direktør Maliina Abelsen siger om sponsoratet:

Air Greenland har støttet Katuaq siden begyndelsen med det formål at øge tilgængeligheden af kulturelle aktiviteter i Grønland. Air Greenland har en lang tradition for samfundsansvar, og når vi støtter kulturlivet, så er det ud fra den forståelse, at kulturelle oplevelser altid har potentiale til at stille spørgsmål og udvikle – vigtige egenskaber, når vi bor isoleret både lokalt og i verden.

Katuaqs direktør Julia Pars siger:

Det er en glæde at Air Greenland gerne vil støtte Katuaqs kulturelle aktiviteter. At erhvervslivet bakker op om kulturen er vigtig for os. Vi bliver i stand til at løfte flere arrangementer og sende dem ud på kysten på denne måde. Det første halve år har vi således allerede kunne sende arrangementer ud til 10 forskellige byer udover Nuuk. Dette ville ikke være muligt uden vore mange sponsorers hjælp, herunder Air Greenland, som virkelig har gjort en god indsats ift. at få vores turnéer godt ud på kysten i år.

Katuaq har i år rundet 20 år og har fejret det med at arrangere en folkelig fødselsdag 15. februar, to teaterturnéer, flere koncerter samt udgivelse af en bog om Katuaq. I bogen berøres det gennemgående tema om hvorfor det er vigtigt for et land at have et kulturhus. Katuaqs sponsorer er udover Air Greenland: Nunafonden, Grønlandsbanken, Brugseni, TelePost, Permagreen, Banknordik, NAPA, Royal Arctic Line. Katuaqs tilskudsgivere er Grønlands Selvstyre og Kommuneqarfik Sermersooq.


Katuaqs direktør: Julia Pars & Air Greenlands kommercielle direktør Maliina Abelsen