Ivaaq Kriegel er 37 år og er Master i IKT og læring (information, kommunikation og teknologi) fra Ålborg Universitet, er bachelor i læring fra Ilisimatusarfik, samt har en faglærer uddannelse i håndværk og design på professionshøjskolen Absalon. I tillidshverv er Ivaaq Kriegel medlem af Nordisk Ministerråds udvalg for kultur og kunst, samt Nordisk Ministerråds udvalg for børn og unge programmet “Volt, kultur og sprog”. Idag arbejder Ivaaq Kriegel som studieadjunkt i Ilisimatusarfik.  

I de sidste par kunst og kultur seminarer, afholdt af Naalakkersuisut, har Ivaaq Kriegel deltaget som oplægsholder om kunsten og kulturen, herunder den immaterielle kulturs betydning. Således har Ivaaq Kriegel et bredt netværk af kunst- og kultur aktører, både herhjemme og i Norden. Han en ivrig fritidsjæger og fisker, og er medlem i bestyrelsen for fritidsjæger foreningen NTPAP i Nuuk. Endelig har Ivaaq Kriegel en stor passion for grønlandsk mad og for at tage billeder, hvilke kan ses igennem hans spændende instagram opslag.

Formand for bestyrelsen for den erhvervsdrivende fond Katuaq, Juaaka Lyberth udtaler:

Vi er rigtig glade for at vi kan ansætte en fagligt stærk person, der har grundigt kendskab til den grønlandske samtids kunst- og kultur, både i teorien og praktisk og i tillæg er en stærk kommunikator, også gennem de sociale medier.  Som underviser i Ilisimatusarfik har Ivaaq Kriegel godt kendskab til arbejdsprocesser i et samarbejde, der fører til virkeliggørelse af ens målsætninger. Ivaaq Kriegel har også godt kendskab til nordisk samarbejde gennem de tillidsposter han har, foruden han er stærkt interesseret i at forbedre kultursamarbejdet med arktiske dele i Canada, Alaska og Chukotka. Katuaq er på vej ind i sine næste 25 år og vi skal så at sige til at starte på ny. Derfor er bestyrelsen – i samarbejde med medarbejderne, stifterne af fonden, netværket af brugere, sponsorer og publikum – igang med at udarbejde en ny strategi- og handlingsplan. Bestyrelsen mener, at Ivaaq Kriegel er den rette person, der kan lede den kommende proces og selvfølgelig stå i spidsen for hele Grønlands Kulturhus – Katuaq”, siger altså Juaaka Lyberth bestyrelsesformand for Katuaq Fonden.

Den kommende direktør for Katuaq, Ivaaq Kriegel udtaler:

Jeg er meget glad og stolt over at få stillingen som direktør for Katuaq. Kunst- og kultur er noget jeg brænder for og underviser i, i mit virke som studieadjunkt i Ilinniarfissuaq/Ilisimatusarfik. Jeg tror – eller rettere - jeg mener, at jeg kan indfrie bestyrelsens og hele Grønlandsk forventninger til mig i det arbejde jeg nu skal igang med. Det er et kæmpe privilegium at være direktør for Katuaq. I den fornyelses proces vi nu skal i gang med forestiller jeg mig, at vi også skal indgå nye samarbejdsaftaler med Kommuneqarfik Sermersooq og Naalakkersuisut – vores stiftere og hovedtilskudsgivere - og selvfølgelig med de andre kommuner – for at Katuaqs aktiviteter kan komme bedre ud til andre byer og bygder i hele Grønland. Så vi på den måde styrker kunst- og kulturlivet i hele Grønland. Vi skal også tænke mere på nutidige kommunikationsplatforme, og tænke ’mad og kultur’ ind i Cafetuaq med ’pop-up restaurant’ arrangementer. Så det er en meget spændende tid vi går i møde og jeg glæder mig meget til at starte i mit nye job”, siger Ivaaq Kriegel.      

Ivaaq Kriegel tiltræder sin stilling pr. 1 september, 2023.

Kontakt:

Bestyrelsesformand Juaaka Lyberth: E-mail: siulersuisut@katuaq.gl , mobil nr. 499459/542981

Ivaaq Kriegel:   E-mail: kriegelmokimoki@gmail.com ; mobil nr 552557