Josef Tarrak – En musikalsk teaterforestilling
Forestillingen er skabt af Pipaluk Kreutzmann Jørgensen og Josef Tarrak-Petrussen i samarbejde med Katuaq og berører yderst aktuelle emner i dagens Grønland.

’Josef Tarrak’ handler om den dobbelte side af en ung mands liv. Om hvad han har gået igennem som Josef - og med et kritisk skue gennem kunstnernavnet Tarrak, der også er hans fraværende fars efternavn, stiller Josef Tarrak spørgsmål om ikke at have en far.

Forestillingen tager udgangspunkt i Josef Tarraks nye album. Den fortæller historien om hans livsrejse og hans søgen efter svar på, hvem der står deroppe og kigger ned. Er det hans far? Er det gud? Er det samfundet? Hvem styrer ham? Er han styret af hans egne dæmoner eller er der andre ting der trækker i ham?

Stærke og rørende scener
Arrangementschef i Katuaq, Camilla Høg fortæller: ”Det er en stor glæde, at vi kan sende forestillingen ’Josef Tarrak’ på turné i Grønland. Ved premieren i Katuaq sidste år vakte den stor begejstring hos publikum. Det er også en meget rørende forestilling med et stærkt budskab. Derfor er det vigtigt for Katuaq, at den kommer ud til så mange unge, som muligt. Forestillingen tager fat på nogle meget relaterbare emner for unge mennesker og kan for nogen virke meget voldsom med sin direkte og ærlige fortælling”.

Josef Tarrak-Petrussen er født i 1998 i Nanortalik og boede sit første leveår sammen med sin mor og sin marokkanske far. Da han var et år, gik forældrene fra hinanden og siden flyttede Josef rundt med sin mor både i Grønland og i Danmark. I 2016 flyttede Josef til Nuuk, hvor han mødte musikproduceren Aqqalu Berthelsen og rapperen Peter Lyberth. Det møde blevet starten på et nyt og spændende kapitel i den unge rappers liv.

”Josef Tarrak har ramt noget helt fantastisk i sin musik og hans tilgang er usædvanligt moden. Josef Tarraks tekster tager ansvaret op til revision. Han stiller spørgsmål til det land han bor i, samtidig med, at han er god til at se landet udefra. Hans personlige præg i teksterne er kommet frem i samarbejde med producerne Peter Lyberth og Aqqalu Berthelsen. Sammen har de skabt noget helt nyt i den moderne grønlandske rapkultur, som nu kommer til udtryk i en musikalsk forestilling.” – siger Pipaluk K. Jørgensen

Forestillingen kommer til:
2. oktober – Narsaq
4. oktober – Nanortalik
6. oktober – Qaqortoq
11. oktober – Maniitsoq
13. oktober – Aasiaat
15. oktober – Ilulissat
18. oktober - Sisimiut

Instruktør: Pipaluk K. Jørgensen
Skuespillere: Josef Tarrak-Petrussen, Ujarneq Fleischer og Maalia Mathiassen

SAMARBEJDSPARTNERE: Kommune Kujalleq, Qeqqata Kommunia, Kommune Qeqertalik, Avannaata Kommunia, Taseralik, Sermermiut, Nunatta Isiginnaartitsisarfia, UnoFilm
SPONSORER: Permagreen, KJ Greenland
STØTTET AF: NunaFonden, Selvstyrets Kulturmidler, Tips- og Lottomidlerne