”Vi glæder os rigtig meget og er fuld gang med at gøre klar til festivalen med fantastiske lokale kunstnere. Vi er i løbende dialog med myndighederne for at sikre, at vi tager alle nødvendige forholdsregler, når vi afholder festivalen. Det bliver derfor en rigtig hyggelig festival med færre gæster”, udtaler Katuaqs Arrangementschef, Camilla Høg.

 Aktiviteter og underholdning
Katuaq står for festivalen i samarbejde med Qooqqut Nuan. Festivalen starter fredag den 14. august om aften med koncerter. Lørdag den 15. august er der workshops om dagen og musik og underholdning om aften.

På festivalen kan du opleve:
Small Time Giants, Îsâvaraq Petrussen Ernerilu, Laura Aviana, Gerth Lyberth, Nikolaj Lønstrup, Zika, Qooqqut Band, Kusernerit, Takuss Duo, Kuka Fleischer og åben scene.

Der er workshops og aktiviteter for hele familien: Husflid, trommedans, meditation & yoga, børnekunst, Inuit & Denne Games, arkæologi, historiefortælling og du kan knytte dit eget festivalarmbånd, lave kortfilm på din mobil, bage snobrød, synge bålsange og se en grønlandsk gyserfilm midt i den smukkeste natur.

Festival i naturen
Konceptet er, at du selv sejler ind til Qooqqut og at Katuaq står for underholdningen. Hvis du vil overnatte i Qooqqut kan du bare sætte dit telt op i teltlejrene eller overnatte i din båd.

Qooqqut Nuan restauranten holder åbent, så du der kan købe lækker mad.

Alle er velkomne og det er gratis, men for at overholde myndighedernes restriktioner for forsamlinger, skal man i år have en festivalbillet for at komme ind i festivalområdet. Billetterne er gratis og kan hentes i Katuaq fra d. 4. august.

Baggrund

  • Qooqqut Festival arrangeres for femte gang i år.
  • Festivalen er alkoholfri og byder på aktiviteter for hele familien.
  • Arrangementerne er gratis.
  • Der kan hentes gratis festivalbilletter i Katuaq fra d. 4. august
  • Disse sponsorerer festivalen: Kommuneqarfik Sermersooq, Sermeq Puljen, Nordisk Kulturfond, NAPA, Grønlandsbanken, Tele-Post, Brugseni, Bank Nordik, Permagreen, KK Engros, Stark og Nuuk Imeq.