Katuaq markerer børnenes dag med den helt nye teaterforestilling for børn skrevet af Ujarneq Fleischer. Forestillingen blev skabt på en rejse i Japan, hvor Ujarneq sammen med produceren Naleraq Eugenius, samlede inspiration og elementer til historien. De har siden april været i gang med at lave dukkerne og produceret forestillingen.

Arrangementschef Camilla Høg fortæller: ”Det er tredje år at vi i Katuaq vælger at fejre Børnenes Dag med en kulturgave til byens børn udfra vores vision: Kulturen Styrker Mennesker fordi børn er nogle af vores mest værdifulde kulturbrugere og fremtidens kulturskabere”.

Om forestillingen Ningyo Japanimi
Ukki kommer til Japan og sammen med sin ven Ningyo leder de efter Ningyos hjælpeånd, Ketsune. Undervejs møder de forskellige japanske dyr og finder ud af, at Ketsune er taget til fange af en heks. Ukki og Ningyo rejser rundt for at finde oplysninger om, hvor Ketsune befinder sig.

”Vi glæder os rigtig meget til at vise teaterstykket for børn og familier. Jeg har længe ville lave et dukketeater og nu bliver det til virkelighed.” Siger Ujarneq Fleischer, skuespiller og skaber af forestillingen.

 
Forestillingen egner sig til børn over 5 år og er grønlandsk-sproget.
Billetter til forestillingerne den 6. juni koster 20 kr. og kan købes i Katuaqs reception og på www.katuaq.gl 

Ujarneq Fleischer – Skuespiller, dukkemager og producer
Nukakkuluk Kreutzmann – Skuespiller
Qillannguaq Berthelsen – Lyddesigner
Naleraq Eugenius – Teatertekniker, scenograf og co-producer