Udstillingen tager dig tilbage til dengang, Nordboerne først satte deres fod i Grønland. Gennem Virtual Reality-briller kan du selv opleve hvor og hvordan de levede i Sydgrønlands smukke landskab. Det vil være som at være der selv, når Norse Theme Parks i samarbejde med Trida Media tager dig på rejse gennem den grønlandske natur i udstillingen, der blander fakta og fiktion.

Undervejs kan man besøge spændende årtusindgamle landemærker, som ifølge Unesco verdensarv er bevaringsværdige for eftertiden.

The Lost Norsemen undersøger hvordan – eller om – nordboerne, de grønlandske vikinger, interagerede med inuitterne, og hvilken betydning det fik for Grønland.

Udstillingen udfordrer og underholder om nordisk mytologi og ligheden med grønlandsk mytologi.

Katuaqs direktør, Arnakkuluk Jo Kleist fortæller:
”Fra Katuaq syntes vi, at det er spændende at give mulighed for at opleve en del af vores lands historie gennem moderne teknologi. Vi håber, at det vil gøre voksne som børn nysgerrige, og at den interaktive udstilling vil være en sjov oplevelse for alle gæster. Tak til folkene bag udstillingen og specielt til manden bag, Peter Franklin”.

 

Om udstillingen:
The Lost Norsemen - Qallunaatsiaat tammarsimasut, vises i Katuaq d.17. november – 10. december 2020. Udstillingen er åben alle ugens dage kl. 11-19.
Udstillingen er kommet i stand i tæt samarbejde med Katuaq, Royal Arctic Line, Air Greenland og NAPA – Nordens institut i Grønland.

Om Norse Theme Parks ApS
Norse Theme Parks vision er at bygge forlystelsesparker og mobile oplevelser baseret på nordisk mytologi, hvor kulturarv møder populærkultur, og hvor fakta, folklore og fiktion smelter sammen og bliver til virtual reality.