Angakuksajaujuq: The Shaman's Apprentice er en animeret tilpasning af en traditionel inuithistorie fra North Baffin-regionen. The Shaman's Apprentice fortæller historien om en ung shaman under uddannelse, som skal stå over for sin første test - en tur til undergrunden for at besøge Kannaaluk, The One Below, som har svarene på, hvorfor et medlem af samfundet er blevet syg.

Over for mørke ånder og fysiske udfordringer må den unge shaman lære at kontrollere sin frygt og lytte til, hvad Kannaaluk har at fortælle hende. Dette er en spændende fortælling at bringe til et større publikum, da den er gennemsyret af inuittraditionelle overbevisninger og spiritualitet. Vores mål er at engagere et nutidigt publikum, men sikre, at historiens autenticitet bevares. En af udfordringerne vil være nøjagtigt at repræsentere det nordlige samfund og tidsperiode med tilstrækkelige detaljer, så publikum transporteres til en anden del af verden og en anden tid, og derefter problemfrit overgå til inuitternes traditionelle tros åndeverden.

Denne histories kulturelle betydning, og den kreative udfordring, den giver vores team, er det, der gør dette projekt så spændende.

Sivisussuseq
20 min.
Ilitsersuisoq   Zacharias Kunuk
Stiili Animation, kortfilm
Linki https://www.imdb.com/title/tt13833710/