5. april 2023

Katuaq inviterer til åbent hus og kaffemik onsdag d. 19. april kl. 19:00-20:30 som en del af arrangementsrækken Ileqquvut. Traditionen med kaffemik er en vigtig del af den grønlandske kultur og er med til at styrke fællesskabet og samhørigheden i samfundet. Arrangementet vil have spændende oplægsholdere, der vil fortælle om kaffemikkens historie og hvordan den praktiseres i forskellige dele af Grønland.

Oplægsholderne inkluderer Randi S. Johansen fra Grønlands Nationalmuseum & Arkiv, Rasmina Danielsen Jensen fra Kullorsuaq, Gert Ignatiussen fra Tasiilaq, samt Rebekka Olsvig og Kistat Holm fra Nuuk. De vil dele deres personlige erfaringer med kaffemik-traditionen og give deres bud på, hvordan traditionen kan bevares og videreføres til kommende generationer.

Katuaq vil byde på kage, te og kaffe, og gæsterne kan lære mere om kaffemik og dens betydning for det grønlandske samfund. Arrangementet vil også blive streamet live på Katuaqs Facebook-side, og andre institutioner i Grønland opfordres til at arrangere offentlig visning af begivenheden.

"Vi er utroligt glade for at kunne præsentere disse spændende oplægsholdere og kaffemik-traditionen for vores publikum. Vi er sikre på, at vores gæster vil elske at lære mere om traditionen," udtaler arrangementschef i Katuaq, Jakob Søvndahl Skovaa.

Arrangementet finder sted onsdag den 19. april i Katuaq og er åbent for alle interesserede i at lære mere om den grønlandske kultur og traditioner. Nunafonden har støttet arrangementet med midler.

Arrangementet er støttet med midler fra Nunafonden.